ePost

Endnu en lov der aldrig burde være vedtaget

Danmarks Radio

Brugerbetalt. Mod at der til gengæld drives objektiv oplysning til borgerne, og produceres udsendelser af en vis kvalitet. Licens kalder vi det.

Næh for resten. Det laver vi om, så det i stedet er en skat på teknologien.
Men vi bliver ved med at kalde det licens, for DR har ikke lovhjemmel til at inddrive skatter.

Så nu er der i stedet brugerbetaling til Danmarks Radio for at finde oplysninger på google, sende sms'er til børnene og tale i telefon med vennerne...

Det er da logik.

Danmarks Radios objektivitet er så røget ned i afløbet sammen med de tilfredse (og oplyste) brugere, og det er bestemt ikke alt der produceres, det er værd at betale for at se eller høre.

Digital post

Var fritaget, men kan ikke få fritagelsen forlænget.
Den "venlige" dame i borgerservice, ville faktisk ikke engang give mig muligheden for at ansøge om det.
Vi lever jo i et frit land - nogenlunde ligesom amerikanerne, er det efterhånden reduceret til...

Afsenderen kan rette indhold efter afsendelse og efter modtageren har læst det oprindelige indhold.
For sin egen retssikkerheds skyld, er man derfor nødt til at udskrive indholdet umiddelbart efter modtagelsen.
Det er der ikke så mange, der vil benytte sig af.

Men så gør vi det bare lovpligtigt.
Så får Danmarks Radio jo også en gevalig seerskare - eller noget. I hvert fald er der rigtig mange, der bliver tvunget til at betale for noget de ikke bruger....

Kommunen skal spare

Det gør den så ved at ændre kommunale udgifter til kommunikation med borgerne, til at være brugerbetalte.
Dog uden at ændre skatteindbetalingen fra borgerne.

Borgerne SKAL nu have udstyr til at kunne modtage epost - og betale licens - og for deres egen retssikkerhed, også til at kunne udskrive - printer, blæk og papir - for at kommunen kan komme i kontakt med borgeren.

Reelt er der ikke tale om en besparelse, men formentlig en forøgelse af de faktiske udgifter.

Det er bare borgerne der betaler kommunens udgifter til kommunikation.

Sikkerheden

Moderne teknologi kan ikke bruges, uden nogen snager i brugerens privatliv.

På min telefon kræver google adgang og ret til at registrere kontakter, sms'er, EMAIL, samtaler, GPS (hvor er du, hvor har du været, hvordan kom du der, hvor er du på vej hen, hvordan), musik, billeder, videoer - både hvad jeg ser og selv optager -, browserens historik, og cache af indhold, hvis den skal bruges til noget som helst andet end at tale i telefon. (Og det er formentlig heller ikke privat længere).
Og der vil man så gerne give google adgang til at læse med i min digitale post.
Sikkerhed? Private informationer?

Privatliv

På min PC her hjemme, kommer en meddelelse hver gang jeg søger på google.
Jeg skal acceptere at google bruger de oplysninger de har indsamlet om mig - på tværs af platforme så altså også via mobilen -, til det de nu bruger dem til.
Problemet er, at jeg ikke har givet google tilladelse til at indsamle nogen oplysninger om mig. Og vel egentlig også at jeg ikke kan få at vide, hvad det er for nogen oplysninger, og hvad det er jeg skal acceptere google bruger dem til.

(Bare som en kuriositet: Bogstaverne PC, står for Personlig Computer - altså det er min, og ingen andre har adgang til informationerne der findes på den - morsomt, ik'?)

Hvordan er det med sikkerheden på det offentlige internet, hvor man mener det vil være belejligt at opbevare den post man sender til mig, med personlige oplysninger fra det offentlige?
Jeg tror ikke på det er sikkert nok.

Der er ikke nogen problemer i de årsager og forklaringer, man giver for at tvinge folk til at bruge teknologien til kommunikation.
Problemet er hvad de, der får fingre i oplysninger de ikke skal have fingre i, KAN bruge de oplysninger til.
Og jeg stoler ikke på hverken google, microsoft, apple, sony eller nogen af de andre, der gør sig så ihærdige anstrengelser for lige præcis at få fat i mine private informationer.
De vil være bedøvende ligeglade med persondataloven, aftaler og anstændighed, hvis de på et eller andet tidspunkt kan sælge de indsamlede informationer. Og de vil være fuldstændig ligeglade med hvem de sælger informationerne til. Det er profitten der bestemmer.

Så nej - jeg kommer IKKE til at bruge ePost.

Kommunikation

Jeg har en fastnet telefon, en mobiltelefon og en helt almindelig email adresse, som jeg selv er ansvarlig for, foruden postkassen ved vejen.
Vil man i kontakt med mig, kan man bruge een af dem.

Hvad er pointen ved at tvinge mig til en kommunikationsform, jeg ikke vil bruge, og ikke mener er sikker nok til private informationer?

Og præcis hvorfor er det så, at samme teknologi, ikke allerede bruges til mere direkte demokrati og reel borgerindflydelse, på de ting der foregår i det der engang var mit fædreland?
DET har der været høring om på borgen - men borgernes retsikkerhed og private informationer bekymrer man sig ikke om. Man vedtager bare en lov, der kompromitterer alle borgere over 15's privatliv....

Hvis/når der ikke kan konstrueres systemer der er sikre nok til at gennemføre en offentlig afstemning i, kan der heller ikke konstrueres et system, der er sikkert nok til at opbevare MINE private informationer!

Jo - jeg har en PC og jeg har en moderne mobiltelefon.
Hvis "det offentlige" mener, det skal være medbestemmende om hvad de skal bruges til, må det løse sikkerhedsproblemerne, og som minimum give økonomisk tilskud til de nødvendige udgifter til brug og vedligeholdelse.

Der findes vist ingen firmaer, der stiller ressourcer gratis til rådighed. Men borgerne skal?

HVIS jeg skal bruge ePost, skal det foregå på noget hardware, der overhovedet ikke bruges til noget andet, med et OS uden indbygget overvågning og registrering, så JEG kan læse min post i fred, uden indblanding fra andre, og uden at risikere at kunne finde mine personlige oplysninger via google, 10 minutter efter.

Og sådan et apparat har jeg ikke råd til - hvis det overhovedet findes.

Gentager lige:
Jeg har IKKE tænkt mig at læse min post over internettet.

Nogen gange er det ikke nok, bare at overleve.